A ránctalanítás területének legjobb magyar sebészei

Amit a ráncfeltöltés témában érdemes tudnia

A kor előrehaladtával nem csak a vonzó alak kívánja meg a nagyobb odafigyelést, hanem az arcbőr is. A ráncfeltöltés alkalmával használt hyaluronsav olyan természetes anyag, mely egyébként is megtalálható a bőrben, ám a korral mennyisége egyre kevesebb lesz. Mivel így nem tud eleget tenni többek között térfogatkitöltő feladatának, a bőrön ráncok jelennek meg, kevésbé hidratáltá válik az. Mindezen jellemzők visszanyerésére a plasztikai sebészet már akár egy 15-30 perces kezelés során lehetővé teszi, hogy visszajuttassa a bőrbe ezt a nélkülözhetetlen anyagot, ezzel azonnali eredményeket elérve.

Hogyan tüntethetőek el a ráncok?

A ráncok leggyakrabban a szemkörnyéken, a homlokon, a két szemöldök között, valamint az orrtól a százjugig terjedő sávban jelennek meg, és sajnos döntően befolyásolják az arconásokat és ezzel együtt a magabiztosságot. Eltüntetésükre a leggyakrabban használt feltöltőanyag a hyaluronsav, melynek nagy előnye, hogy segítségével a mélyebb ráncokkal is felvehető a verseny.  Emellett úgynevezett lifting hatással is bír, vagyis megemeli az áll kontúrját a bőr teltebbé tételével. Mindebben még nem merült ki a töltőanyag felhasználhatósági köre, ugyanis az ajkak is vonzóbbá varázsolhatóak segítségével, és ha a természet nem volt elég bőkezű, akkor a sebész fecskendőjének és a korszerű anyagnak hála nem kell lemondania a telt ajkakról. Amennyiben aknés gyulladások miatt hegek és mélyedések maradnak a bőrön, ezek is minden további nélkül eltüntethetőek a hyaluronsav segítségével.

A beavatkozás során használt anyag egy idő után felszívódik a szervezetben, de a ráncok mélységétől, és a befecskendezett mennyiségtől függően akár 6-12 hónapon keresztül is biztosítja a vonások fiatalosságát. Jó hír, hogy akár évente többször is lehetőség van a kezelésre, ha tehát a hatás nem tartott volna 6-8 hónapnál tovább, akkor újra megoldást jelenthet az eljárás. Évente több ezren választják a fiatalodásra ezt a módszert, ami a gyakorlott kezeknek köszönhetően tökéletes végeredménnyel zárulhat. Mint azonban minden beavatkozás esetében, itt is érdemes elmondani, hogy járhat olyan kockázatokkal, mint a helyi duzzanat megjelenése, a zsibbadás, esetleg az allergiás reakció. Mindezek csak ritkán fordulnak elő, a töltőanyag elmozdulása, valamint az asszimetria pedig kiküszöbölhetőek, ha a szakember a mélység, a beadás folytonossága, valamint az irányvezetés szempontjából a megfelelő technika mellett dönt.

Mi is az a hyaluronsavas ráncfeltöltés?

Vannak olyan klinikák, ahol a hyaluronsavas kezelés során használt anyag már lidokainnal együtt kerül beadásra, máshol külön injekció, vagy érzéstelenítő krém gondoskodik a fájdalommentességről. A töltőanyag vékony tűvel kerül a megfelelő helyre a bőrben, tökéletes eloszlatásáról pedig akár masszírozással gondoskodhat az orvos. Amennyiben több terület kerül egyszerre feltöltésre, úgy az átlagos 15 perces idő kitolódhat 30-40 percre, de utána akár azonnal vissza is térhet a mindennapi teendőkhöz, az esetlegesen jelentkező bőrpír pedig néhány nap múlva teljesen elmúlik majd. Ha felkeltette érdeklődését a napjainkban sokak által választott kezelés, tudjon meg róla többet szakembereink segítségével!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!