A ránctalanítás területének legjobb magyar sebészei

A sokat emlegetett botox kezelés

Az arcon jelentkező ráncok kialakulásában a kor, a genetika, az izommozgások, a napozás, sőt, még a gravitáció is szerepet játszik. Az így létrejött finom redők eltüntetésére a botox kiválóan alkalmas. Az anyag tulajdonképpen injekcióval kerül bejuttatásra az izmokba, ahol meggátolja, hogy az izom összehúzódásáért felelős acetilkolin termelődjön. Ezáltal a bőr azonnal simává válik, és eltűnnek az összehúzódások következtében egyébként létrejövő barázdák. Az anyagot a bőr kiválóan tolerálja, és ma már széles körben alkalmazott kozmetikai terméknek számít, mely eredményesen vethető be mind a ráncok, mind például az fokozott izzadás ellen.

Az eljárással kapcsolatban gyakran felmerülő kérdés, hogy vajon mennyire fájdalmas az. Mivel a ránctalanítás során használatos anyagot rendkívül vékony tűvel juttatja az orvos az érintett területre, így a fájdalomérzet minimális. Ehhez még az is pozitívumként járul hozzá, hogy nagyon gyorsan zajlik a kezelés, így a páciensek legtöbbször csak egy minimális csípés-szerű érzésről számolnak be. A botox kezelés után jelentkező kivörösödés néhány órán belül elmúlik, a hatás pedig körülbelül 3-6 hónapig biztosan tart. Az összesen 15-20 percig tartó kezelést követően néhány nappal kisimulnak a ráncok, a hatás elmúltával pedig évente akár többször is ismételhető a kezelés. S hogy mitől függ az eredmény tartóssága? A kezelendő terület, a bőrtípus, sőt, a kor is szerepet játszhatnak abban, hogy mikor válik ismételten szükségessé az injekciós a beavatkozás.

Mit tehet a fokozott izzadság ellen?

A Botulinum toxin A típusa nem csak a ránctalanítás kapcsán alkalmazható eredményesen, hanem a fokozott izzadság ellen is kiválóan bevethető. Az anyag ez esetben megakadályozza az ingerületátvitelt a verejtékmirigy és az idegvégződés között. A hónalj területén akár helyi érzéstelenítés nélkül sem jelent komolyabb fájdalmat, de természetesen lehetőség van az érzéstelenítésre. A hónalj bőrébe körülbelül 15 injekció kerül beadásra, a hatás pedig 6-12 hónapra megoldja az izzadással kapcsolatos problémákat. Általában szükséges néhány nap, mire a teljes hatást érezni lehet. A módszer sikeresen alkalmazható a talp-, és a tenyérizzadás esetében is, ekkor azonban helyi érzéstelenítés mindenképpen ajánlott a páciensnek.

Lehetséges az izzadás teljes megszüntetése?

Mivel az izzadást gyakorlatilag lehetetlen kontrollálni, így stressz, vagy meleg hatására az arra érzékenyek esetében a normálisnál sokkal nagyobb mértékben tapasztalható a kellemetlenség. Hála azonban a területen is kiválóan alkalmazható botox kezelésnek, a klinika tavasszal történő felkeresése esetében az izzadás megszüntetése egész nyárra megoldható. Fontos tisztában lennie azonban azzal, hogy terhesség, az anyagra való túlérzékenység, antibiotikumos kezelés, valamint bizonyos neurológiai betegségek fennállta kizáró oknak számíthatnak. Az egyéni konzultációhoz válasszon olyan szakembereket, akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek már a területen. Ismerje meg, mely klinikákat ajánljuk Önnek!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!